DE afgelopen WEEK:

Er stonden deze zaterdag de 13e januari 27 leden aan de start. Groep 2 reed met 11 leden voor de koffie naar Neefs in Zundert. Op de heenweg werd er een stuk van de laatste regelmatigheid gereden. Kersverse clubkampioen John voelde zich daar zo goed thuis dat hij zowat heel de rit op kop reed. Terug ging het via Loenhout, Achtmaal en Horendonk. Er werden 50 km afgelegd.
Groep 1 vertrok met 16 leden en Willem van Nijnatten als gastrijder. Deze keer ging onder leiding van Toon Jansen op een aparte manier over het Molenbeekpad naar Horendonk. Sommige leden vroegen zich af of Toon van het padje af was. Via een kasseienstrook (voor sommigen niet het meest geliefde wegdek) ging het richting Wildert. Na Huijbergen reden ze langs het vliegveld en maakten ze weer een onverwachte wending: over het fietspad naar Klavervelden. Hierna ging het door Bergen op Zoom naar de Philip Morris fabrieken. Net voor Heerle ging het weer rechtsaf terug naar de A58. Via een stuk fietspad langs de Zoom werd er via Nispen uiteindelijk 57 km afgelegd.

Ook de veldrijders troffen gelukkig weer een droge dag, met prachtig fietsweer, een beetje fris maar dat is in het bos geen probleem. 3 AKN-ers zijn meegereden met de Pedaleurs. Met Peter als voorrijder hebben ze 28 kilometer door de bossen rond Bergen op Zoom gefietst. De rit ging eerst richting Lievensberg en via de begraafplaats Zoomland naar de Zeezuiper. Vandaar zijn ze de leidingstraat overgestoken en hebben daar de groene route opgepikt. Slingerend over smalle paadjes reden ze langs de defensie-olie-opslagplaats naar de golfbaan. Vervolgens via de Zurenhoek en het Woeste Gedeelte door de zandverstuiving naar de Borgvlietse Duinen en vandaar weer heuvel-op-heuvel-af naar het Appeltje, waar de koffie en chocomel prima smaakten.

Op een zonnige zondagochtend vertrok groep 1 14 januari met 17 man. Met zwagers Cees op de koppositie ging het deze keer niet naar Putte. Dat werd deze ochtend namelijk al bezocht door 2000 mountainbikers die de Adrie v.d. Poel Classic van de Spartaan reden. De wind kwam uit het oosten dus werd er door groep 1 eerst via Jagersrust naar Achtmaal gereden. Na Wernhout, Zundert, Sprundel en Rucphen werd er op de Langedijksestraat in Roosendaal nog een plaspauze ingelast. De groep reed deze morgen 52 km.
Groep 2 en 3 hadden zich samengevoegd tot een groep. Met John op kop reden in totaal 11 leden richting België. Het weer was fantastisch. 2 graden bij vertrek, maar met een opkomende zon die langzaam de temperatuur naar het vriespunt bracht (jawel). De rijp en een vliesje ijs kwamen op de sloten te staan. Via Zonnelandstraat en Steenpaal naar Horendonk. Via de Schanker, waar ze het Beekdal met de waterloop d`AA zijn overgestoken, reden de naar de Nieuwmoersesteenweg. Via Nieuwmoer en de Spreeuwstraat naar de Marijnenvennestraat terug naar Nieuwmoer. Daarna door de Joris Jansenstraat naar Wildert. Hier werd koffie gedronken. Leo zat er al. In totaal hebben zij 32 km afgelegd. Jacq. Van der Heijden reed in de Passenberg met zijn mercedes nog een tijd achter de groep aan.
Toine Martens ging deze morgen alleen het bos in.
Ilse en Jörgen vertrouwden het wegdek niet en zijn gaan wandelen.
Soep was er ook nog deze morgen; kortom het was weer genieten!
 

U kunt al de foto's van de Nieuwjaarsreceptie hier bekijken.

CLUBWEEKEND 2017:

De bestemming van het clubweekend is tijdens de Nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt. Wieger en Wim hebben in Noord-Limburg gereserveerd bij La Ville Blanche  in Thorn, het beroemde witte stadje aan de Maasplassen iets onder Roermond bezoeken we van vrijdag 27 t/m 29 april.

De afstand is ongeveer 135 km en we gaan er op de fiets naar toe. De tweede dag staan er nog verschillende opties open. In overleg met de deelnemers wordt het programma voor die dag bepaald. Ook de derde dag staat er ongeveer 135 km op het programma.

De prijs is weer € 150,- met een toeslag van € 45,- voor een eenpersoonskamer.

Let op:

Aanmelden en betalen voor 31 januari !

Klik op de foto voor meer informatie over het hotel.

Voor het clubweekend hebben zich al opgegeven:

 • Wim Hoogendam
 • Christ Couwenbergs
 • Thijs de Baat
 • Toon Jansen
 • Cees de Greef
 • John van Houten
 • Toon van den Broek
 • Toine van Oers
 • Toine Martens
 • Willy van Toren
 • Arnold van der Maat
 • Cees Mathijssen
 • Ad Lambregts
 • Theo Jukes
 • Jan Mulders
 • Wim Schot

 

 

DE KOMENDE WEEK:

DATUM VERTREKTIJD AFSTAND SOORT TOCHT
ZA 20-01 10:00 uur 50 á 60 km Fietstocht
ZO 21-01-2018 8:00 uur-10:00 uur

9:00 uur-11:00 uur

9:00 uur-12:00 uur

25 KM

15 KM

10 KM

 

TWEEDE  WANDELTOCHT VAN ONZE 

VIERENTWINTIGSTE WANDELTOCHT-SERIE

 

DE VELDRITKALENDER:

Als service voor onze veldritliefhebbers publiceren we hier een overzicht van de veldritten in de omgeving: (Met dank aan Grensloos Toeren)
 
Datum Plaats Locatie Tijd Afstand Organisatie
21-jan-18 Halle (Zoersel) sportcentrum Den Bremberg, Lotelinglaan 07.30-11.00 15/25/40 WTC De Trappers Sint-Antonius
21-jan-18 Huijbergen café Trapke Op, Weg naar Wouw 17 08.30-10.30 30/50 Roparun team 14 in ‘t uur
21-jan-18 Brasschaat GIB, Door Verstraetelei 50 08.00-10.30 15/30/45 RABC Brasschaat

 

Gefeliciteerd:

Gerard Loontjens 18 januari 72 jaar
Wiljan der Kinderen 19 januari 47 jaar
Kees de Greef 21 januari 64 jaar
Pierre van Zinnen 21 januari 77 jaar
     
     
     

 

Het Winterprogramma t/m februari is HIER op onze site te vinden.