DE afgelopen WEEK:

Zaterdag 15 juni zaten we nog 6 dagen voor de langste dag, maar was de lente nog steeds niet begonnen, laat staan de zomer. Na een weer nacht met veel regen en wind, was het om 08:30 droog bij de start. De temperatuur kwam deze dag niet boven de 18 graden uit en er stond een bijzonder stevige zuidwestenwind kracht 5 á 6.

Bij groep 1 stond de 156 km lange pelgrimstocht naar Vessem op het programma. Toerleider Cees Mathijssen nam de groep van 6, waaronder 2 dames bikkels, mee over Schijf en de Moerse Bossen naar Zundert. Cees Toon Jansen en Herman reden op de koppositie. Over de Gaardsebaan en de Maxburgdreef ging het over de A16 naar Meer. Door de Bergenstraat en langs de Blauwbossen en het Gouverneursbos reden ze daarna over de Haldijk onder Baarle-Hertog door naar Poppel over een heel klein stukje Bels Lijntje. Met de wind in de rug kon een mooi tempo gereden worden. Net voor Poppel op het fietspad reed Peter Schoonen lek. Een grote kram was de oorzaak van het euvel. Na de reparatie ging het over het mooie landgoed Utrecht. Net voor De Bockenreyder stond Peter weer lek. Na reparatie was het wiel er niet goed in te krijgen. Na lang zoeken bleek dat de schroef eraf geweest was en de veer er verkeerd ingezet was. Even werd nog overwogen om bij de Bockenreyder koffie te drinken, maar nee de rit zou gereden worden zoals gepland. De Tuldensedijk bracht ze bij golfbaan Midden-Brabant en daarna reden ze naar Westelbeers om na 74 km in Vessem aan te komen. Bij aankomst bij de Pelgrimshoeve stond Herman lek. Deze keer was een doorn de oorzaak. In de hoeve was de gastvrijheid weer groot. De koffie met cake stond al klaar. Na drie kwartier rust kon aan de terugweg begonnen worden. Om 13 uur werd aan de terugweg begonnen: 80 km met veel tegenwind. Die ging na Westelbeers nu naar Baarschot en Esbeek. Na Hilvarenbeek reden ze over de Roovert naar Poppel. Over de Maarle en het Hondseind kwamen ze in Alphen, waarna ze over Chaam, Strijbeek en Meersel Dreef bij Hazeldonk de A16 overstaken. Na Rijsbergen ging het over Stuivezand naar Klein-Zundert, Sprundel (waar Adrien afhaakte), Rucphen en de Roosendaalse Dijken waar Nienke bijna thuis in de Kortendijk werd afgezet. Zoals beloofd na de Bruggentocht XL (die 7 km korter was) maakte de toerleider nu met 156 km (6 km meer) die ontbrekende kilometers weer goed. Wat ook bijzonder was: het bleef de gehele rit mooi droog. De toerleider was nog maar net thuis en jawel het begon te regenen...

Groep 2 mocht met Gerard Mulders op stap en hij nam de groep van 21 mee voor een 71 km lange rit naar Havenzicht in Dinteloord. Over Nispen en de Brembosch reed de groep naar de Wouwse Hil en na de Mastendreef gingen ze het viaduct over de A58 over om over het nieuwe snelfietspad tussen Roosendaal en Bergen op Zoom terug te rijden naar de Boerenweg. Over de Heerlesebaan reden ze naar Moerstraten om daar de Boomdijk naar Welberg op te zoeken. In Welberg reden ze langs de rondweg richting Dinteloord, maar werd nog wel een ommetje gemaakt over de Mariadijk en de Boompjesdijk. Met 43 km op de teller en vooral wind mee hoefden ze maar dik een half uur te rusten voordat ze aan de terugweg konden beginnen.  Die ging over de Noordzeedijk naar Gastels Veer en over Oud Gastel weer terug naar de Roosendaalse Vliet. Over de Holterbergsestraat en Vroenhout reden ze via de Bulkenaar en de Brembosch weer over Nispen terug naar Huis ten Halve.

Zondag 16 juni konden we droog vertrekken en was de zuidwestenwind iets afgenomen.

Groep 1 reed met Alfons een reprise van de Tweede Regelmatigheidsrit van 2016, een rondje Klein-Zundert, waar je 'bij het schrikhek linksaf' moet. Henk, samen met Tonnie indertijd de maker van de route, wist het zich nog heel precies te herinneren dat dat een verwarrende omschrijving kon zijn. Deze keer had Alfons bij de verkenning nog even gekeken hoe het precies zat en gaf dat geen problemen voor de groep van 11, waar Toon Jansen, Cees Mathijssen en Jacques van Holten mee op kop reden. Via de Commandobaan en de Protonweg leidde de route langs Zegge en Vliegveld Seppe langs de A58 richting Etten-Leur. Daar was wel een probleempje met een ruim aangelijnde hond op de Ettenseweg, die de groep in liep. Bij het uitwijken van de groep viel John van Houten, gelukkig zonder erg, in de berm. Verrassend was wel dat de eigenaar van de hond boos was op ons! Volgens hem hadden wij hem moeten waarschuwen dat we eraan kwamen (het was een redelijk brede weg en hij liep links van de weg)! Door de mooie bosrand van De Wildert kwam de groep op de lange Ettensebaan naar Klein-Zundert, waarna via de Vagevuurstraat de Rucphenseweg de groep naar Achtmaal bracht. Daar reed Alfons lek en kreeg hij assistentie van Jos Dierks bij het verwisselen van de band. Op de Nieuwmoerseweg begon het toch nog te regenen en werden de regenjasjes aangedaan. Geen overbodige luxe, want na eerst wat twijfels over wel of niet nodig gingen de hemelsluizen open en regende het pijpenstelen het hele stuk door Klein Venetië. Geen pretje als dan het zoute zweet in je ogen begint te lopen. Die zweetband van Memphis Depay werd gemist! Met slecht zicht mis je makkelijk een gat in de weg en zodoende reed Alfons zijn tweede lekke band van de dag. In het bushokje werd dat met hulp van Theo gerepareerd, terwijl de rest van de groep gevraagd werd door te rijden. Zodoende waren Theo en Alfons de enige die precies de route van 61 km gereden hebben die dag. Jos Dierks kwam ook na de groep binnen, want die had staan schuilen voor de bui.

Groep 2 reed met Christ en Rian Beschut naar Putte. Een ritje waarvoor de wind precies goed stond. Over Nispen en de Hollandse Dreef reed de groep van 6 naar Essen-Hoek om over de Kalmthoutse Heide naar Heide en zo door naar Grenszicht te rijden. Na 28 km konden ze daar aan de koffie. De terugweg ging over de Putseweg naar Huijbergen en na nog een rondje langs de manege vanaf Essen-Hoek over dezelfde weg weer terug naar Huis ten Halve. Ook zij kwamen in dezelfde stortbui als groep 1 terecht. Ze reden 50 km deze keer.

Groep 3 zat met een klein dilemma: café Sportvriend in de Wildert was weer open (met een nieuwe eigenaar), maar bij de Bostella zijn ze ondertussen ook al aardig ingeburgerd. Het werd De Wildert en John stuurde de 17 man sterke groep kriskras door Klein-Venetië naar Nieuwmoer en De Wildert. Daar voelde het bij de Sportvriend na 24 km alsof er niets veranderd was, we waren alleen een jaartje ouder geworden... Langs het spoor ging het na de koffie over Essen naar Huis ten Halve, waar ook zij kletsnat aankwamen na 36 km.

Bij Huis ten Halve waren ook Willy van Toren en Thijs en Jan de Baat aangesloten bij de club, want om half 12 kwam de fotograaf van BN/DeStem om foto's te maken bij een artikel over AKN in de rubriek 'Brabant Fietst'. Met Willy en Thijs op de voorgrond, mede op verzoek van de journalist, werden de foto's gemaakt en kon er binnen verder teruggeblikt worden op de dag.

Groep 1

zaterdag 15 juni

 

Groep 2

zaterdag 15 juni

 

Groep 1

zondag 16 juni

 

Groep 2

zondag 16 juni

 

De Pelgrimsherberg in Vessem

Gerard Mulders kwam zaterdag niet de man met de hamer, maar de vrouw met de hamer tegen....

 

Alfons keek belangstellend toe hoe Jos de band verwisselde

Groep 3

zondag 16 juni

 

 

lekke banden klassement:

Gedurende het zomerseizoen wordt bijgehouden wie er een lekke band rijdt. Degene met de meeste lekke banden heeft de twijfelachtige eer winnaar te worden van het lekke banden klassement en de bijbehorende wisseltrofee.

De stand op dit moment:

JUBILEUM CLUBWEEKEND:

In dit jubileumjaar staat ons clubweekend gepland van zaterdag 31 augustus t/m maandag 2 september. We gaan met de auto naar Bolsward, waar we verblijven in hotel De Wijnberg. We fietsen dan in 3 dagen de Friese Elfstedentocht.

Speciaal voor de leden die graag met groep 2 meerijden hebben we gezorgd voor veel zon, weinig wind, vlakke wegen, indien gewenst etappes van maximaal 83 km en vertrekken we 's morgens niet te vroeg. Voor de leden die graag met groep 1 meerijden hebben we hetzelfde programma geregeld, maar zij mogen op zondag 137 km rijden!

 

 

 

Het programma is als volgt:

Dag 1:

 

zaterdag 31 augustus Dag 2: zondag 1 september Dag 3: maandag 2 september
08:30 u.

 

Vertrek auto rit 250 km v.a. 08:00 u. Ontbijt en zelf je lunchpakket maken. v.a. 08:00 u. Ontbijt
12:00  u. Aankomst in Bolsward.
(Onderweg evt. koffiestop)
10:00 u. Harlingen – Franeker - Dokkum (alleen 137 km) en Leeuwarden. Keuze uit 2 afstanden: 83 of 137 km.

De eerste rust hebben we nog gezamenlijk.

De 83 km draait na Tzummarum terug naar Leeuwarden.

De groep voor de 137 km heeft onderweg nog een tweede koffiestop.

gpx-route 83 km

gpx-route 137 km

 

09:00 u. Stavoren en Hindeloopen maken de 11 steden compleet. (Voor de korte afstand fietsers van zondag telt op dag 1 Oudemirdum mee als elfde stad.)

De rit is 60 km zonder koffiestop.

 

 

gpx-route 60 km

12:45 u.

 

Lunch     12:00 u. Lunch
13:30 u. Bolsward – Sneek – IJlst – Sloten- Oudemirdum en Workum.

Dit is de zuidelijke lus van 75 km met een koffiestop.

gpx-route 75 km

 

    13:30 u. Vertrek met de auto
19:00 u. Diner 19:00 u. Diner 17:00 u. Verwachte aankomst in Roosendaal

 

De kosten bedragen € 200,- per persoon voor een 2-persoonskamer. Voor een 1-persoonskamer betaal je € 60,- extra. Hierbij mag je het bedrag van je bonuskaart gebruiken.

We hebben het maximum van 42 gereserveerde plaatsen in het hotel bereikt, dus de inschrijving is vol.

Maar mocht je toch nog graag mee willen gaan, meld je aan dan zetten we je naam op de reservelijst.

We rijden net als voorgaande clubweekends weer in 2 groepen.

Heb je nog vragen stel ze gerust aan Toon Jansen of Cees Mathijssen. We hopen weer op een grote deelname!

Voor dit clubweekend hebben zich al aangemeld:

 1. Cees Mathijssen
 2. Toon Jansen
 3. Sigrid Goorhuis-Posthumus
 4. Jan Buijk
 5. Rini van Geel
 6. Frans Sep
 7. Adrien Lambregts
 8. Theo Jukes
 9. Jacques van Holten
 10. Alfons Govers
 1. John van Turnhout
 2. Jörgen Mathijssen
 3. Ilse Mathijssen
 4. Ad van Haperen
 5. Frank van Berkel (eigen logies)
 6. Jolanda van Bezouw (eigen logies)
 7. Toine van Oers
 8. Wil Creemers
 9. Rian Luyckx
 10. Robert Buyle
 1. Jan Bakker
 2. Christ Schepers
 3. Jos Vos
 4. Cees van Sluijs
 5. Jan Mulders
 6. Arnold van der Maat
 7. Mathieu Sebregts
 8. Toon van den Broek
 9. Pierre van Zinnen
 10. Giel Balemans
 1. Jacques van Benthem
 2. Wiljan der Kinderen
 3. Hans de Vogt
 4. Wim Schot
 5. Willem Edam
 6. Gerard Mulders
 7. Eric Langelaan
 8. Henk Verschuren
 9. Jos Oostvogels
 10. Henk Kuijpers
 11. Jack van Dongen
 12. Nienke van den Maagdenberg
 13. Ad Lambregts
 14. Rien van Hooijdonk

DE KOMENDE WEEK:

Datum Groep Activiteit Toerleider afstand Vertrektijd
ZA 22-06 1 Clubrit Lexmond Toon Antens 180 KM 08:30 u.
ZA 22-06 2 Clubrit Christ Schepers 70 á 80 KM 08:30 u.
ZO 23-06 1 Clubrit Rondje Essen Toon Jansen 70 KM 08:30 u.
ZO 23-06 2 Clubrit Cees Mathijssen 50 á 60 KM 08:30 u.
ZO 23-06 3 Clubrit John van Turnhout 40 KM 08:30 u.

Woensdag:

 • Groep 1 rijdt een Rondje Zeelandbrug van ongeveer 145 km . Vertrek om 9:00 uur bij Huis ten Halve.

 • Groep 2 rijdt een rit van 60 á 70 km met onderweg een koffiestop. Vertrek om 9:00 uur bij Huis ten Halve.

 

Gefeliciteerd:

Jac. Embregts 20 juni 77 jaar                           
Bep Broodwinner 22 juni 78 jaar
     
     
     
     
     
     

 

Het ZOMERprogramma is HIER op onze site te vinden.