OKTOBER 2004

Zaterdag 2 oktober waren ze er weer in grote getale: 24 leden waren nieuwsgierig naar de RTCV-rit van Alfons, al was het alleen maar om te weten waar die afkorting voor stond! De juiste betekenis werd tijdens de rit ingevuld: Relaxt Toeren in Club Verband kreeg de voorkeur boven Razendsnel Toeren in Club Verband. Met de redelijk aanwezige wind was Redelijk Relaxt Toeren in Club Verband misschien een nog betere naam geweest. Willy had de rit tevoren gecontroleerd en samen met Stien uitgebreid met een nieuw stuk van 20 km rondom de suikerfabriek van Stampersgat naar Dinteloord en terug; de connecties met de suikerfabriek blijven immers trekken! Volgend jaar breien we er nog wat kilometers aan om de drukte door Roosendaal wat te vermijden. Nu bleef de teller steken op 84 kilometer, slechts onderbroken door een plaspauze bijna bij Toon Verstraatens voormalig ouderlijk huis aan de Stoofdijk voor de deur. Om kwart over 12 waren we dan ook echt wel aan wat te drinken toe en liet ongeveer de helft van de deelnemers zich bij Huis ten Halve de koffie heerlijk smaken. De andere helft was in de buurt van huis al afgedraaid om de koffie thuis te genieten.

Zondag 3 oktober had Louis Mouws de rit van John op zich genomen. John is weliswaar uit het gips, maar moet zich nog even sparen voor de Kroegentocht van 16 oktober. Louis nam de 9 deelnemers mee naar Zandviet en Stabroek. Hij verloor daarbij het tempo niet, maar de kilometers wel wat uit het oog en arriveerde zonder regen ,maar toch nat om 10 over half 12 bij Huis ten Halve. Een snelle schatting doet me dan op zo'n 74 kilometer uitkomen.

Groep 2 telde 6 deelnemers die met Willy een rondje rond het vliegveld in Woensdrecht reden.

 

Zaterdag 9 oktober was er voor de 50 km Propagandatocht een redelijke belangstelling. 23 Deelnemers, waarvan 15 uit de eigen gelederen, 5 leden van Brabantia en 2 Euraudaxcontroleurs, reden bij bijna windstil weer en een flauw zonnetje zonder problemen hun rondje. Keurig om 11 uur waren ze alweer terug. Conditioneel hadden de meeste deelnemers er geen moeite mee gehad om het rondje meteen nog een keer te moeten rijden. Het wat oudere echtpaar dat zich aan de start meldde om op eigen gelegenheid de rit te rijden had bedenktijd nodig toen ze hoorden dat de rit volgens de Euraudaxformule gereden werd. Bij de start hadden ze hun besluit nog niet genomen, maar mogelijk hebben ze de route alsnog gereden.

Zondag 10 oktober was het erg druk bij de veldrit in Sprundel. Onze leden uit Bergen op Zoom die alleen maar crossen gaven ook acte de présence met 8 man. Willem van Balen vertrok wat eerder, zodat Willy, Henk en wat later Menno Dierks met zijn drieën het parcours door Pannenhoef en Buyssche en Rucphense Heide aflegden. Het was te merken dat het de laatste tijd weinig geregend heeft, want op sommige trajecten was het erg mul. In de buurt van het Ossekopke draaiden ze af naar Huis ten Halve, waar ze de wegrijders opwachtten.

Groep 1 en 2 telde 1 6 deelnemers die met Jan Neelen een rondje Halsteren reden. Koffie werd er gedronken bij het stamcafé van ons vroegere lid Toon Wijten. Toevallig was Toon niet aanwezig, dus het bleef rustig. Via het terrein van Vrederust, voor diverse deelnemers een onontdekt stukje bos, ging het weer terug naar ons clublokaal waar ze om half 12 arriveerden.

 

Zaterdag 16 oktober stonden 15 deelnemers te trappelen om van start te kunnen gaan voor de Kroegentocht. Na een keurige aanloop, waarbij Simon en Willy wat extra kilometers maakten toen ze de groep uit het oog verloren, werd om half elf café de Sportvriend in Wildert bereikt. Traditioneel haalde John daar koffiekoeken voor de deelnemers. De uitbaatster werd met een bloemetje bedacht. Dat werd gewaardeerd, want rond het middaguur trakteerde ze op frites met stoofvlees voor de 10 AKN-ers die bleven. Het was zoveel dat er aan de toog ook nog meegegeten kon worden! Nieuwkomer Kees Ruyten had het prima naar zijn zin, zodat hij pas om half 3, toen het hele gezelschap op de fiets stapte om de dag voort te zetten in café Het Volkshuis in Essen, richting Roosendaal koerste. Bij deze tweede tussenstop kwamen de hapjes op tafel en ging de tv aan. Onder het genot van een lekker pilsje, een hapje en met een stel fietsmaten om je heen is het goed wielrennen kijken. De finish van de Ronde van Lombardijen betekende ook de finish van deze kroegentocht, zodat om half 6 iedereen weer thuis was. In alle rust kon daar nog eens nagedacht worden over de hoeveelheid calorieën die de komende tijd weer weggewerkt moet worden.

Zondag 17 oktober kon daar meteen een begin mee gemaakt worden tijdens de Morning Afterrit. Niet alle kroegtijgers van de dag ervoor waren present, maar wel telde de groep weer 15 deelnemers. Zij volgden John en Tonnie eerst naar Achtmaal. De ongeluksplek van enkele weken geleden kon niet aangedaan worden, want die weg was opgebroken. Zonder ongelukken en in een rustig tempo arriveerde men om vijf over 11 in het clublokaal. Opvallend was wel dat Simon weer wat aan de beterende hand lijkt, want hij was 2 dagen achter elkaar present.

In Wouwse Plantage ondertussen was het razend druk voor de veldrit van RTC Zomerlust. Van AKN waren Alfons, Toine, Rob, Willy, Willem, vader en dochter Buyk en onze Wouwse Veldritclubleden van de partij. Willem vertrok wat eerder en is niet meer gezien. Alfons verloor zijn spatbord, kreeg het niet meer gemonteerd, zodat hij als de gebochelde van de Notre Dame verder moest met een spatbord onder zijn shirt. Na een fanatieke inhaalrace kon hij nog net Rob bij de Nieuwe Kloof terugpakken. Willy was bij de rust al afgehaakt en hebben we niet meer gezien. Na afloop was er geen soep, maar het inschrijfgeld was dan ook maar € 2,50. Wel kregen we bij de rust een bekertje sportdrank, een koek en een reep.

N.B. Persoonlijk vind ik het erg storend dat bij dat clubje uit Wouw een aantal leden zit voor wie het nog teveel moeite is om gewoon de mede-clubleden te groeten. Dat zij alleen willen veldrijden vind ik prima, maar dat een groet van ons niet eens beantwoord wordt, stoort me mateloos. 

FOTO'S:

Afgelopen dinsdag waren diverse leden te vinden op het parcours van de 71e Grote Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Alfons van Hooydonk legde een en ander met zijn camera vast. Je kunt de foto's hier bekijken.

Zaterdag 23 oktober spoelde het in Roosendaal. Toch kon Theo met 9 man op stap om zijn clubrit Sunchem te rijden. Via Zegge, Hoeven, Oudenbosch werd Sunchem opgezocht. Daar werd door Theo even gestopt om de deelnemers uitleg te geven over zijn bedrijf. Als aardigheidje kregen alle deelnemers een potlood mee, zodat deze rit onverwachts een gesponsorde rit werd. Met de regen viel het eigenlijk wel mee, maar achter de voorrijders werd het water hoog opgeworpen. Na de tweede helft via de Wildert zag menigeen dan ook zo zwart als roet. Een korte zoektocht op internet leverde veel verschillende bedrijven op die Sunchem heten. Als ik meegereden was had ik geweten welke van de volgende logo's het juiste is, zo er al het juiste bij zit!

Zondag 24 oktober vermeldde het clubblad abusievelijk een starttijd van 8 uur voor de veldrijders. Om de goede lezers niet teleur te stellen waren we dan ook om 8 uur present bij Huis ten Halve. Onder leiding van Christ werd door ondergetekende, Willy en de club uit Oudenbosch de complete route gereden onder ideale omstandigheden. Een prachtig parcours dat bijna helemaal over onverharde paden loopt en uitnodigt om lekker snel te rijden. Dat bleek wel bij de tweede groep, die onder leiding van Leo om 9 uur gestart was. Al vanuit de start werd er flink gekoerst, zodat Leo de zaak al snel tot de orde moest roepen. In de tweede helft was er wat onduidelijkheid over de te volgen route, maar dat was geen beletsel om in hoog tempo door te gaan. Leo vond het na 40 km welletjes en kwam als eerste aan bij Huis ten Halve. De rest maakte nog een lusje zodat de 14 verspreid aankwamen, met Kosta en Thijs voorop. 

Op de weg werd er ook gereden en wel door 10 deelnemers. Zij reden zonder problemen hun rondje. Opvallend was dat Jan van Loon afwezig was. Zijn afwezigheid bleek vooral toen het "Lang zal-ie leven" uit volle borst werd gezongen voor Theo, die zijn trouwdag en verjaardag met ons vierde. 

Stiekem blijken er toch meerdere leden aanwezig te zijn bij de veldritten in de omgeving. Zo is Marco Wilschut al enkele keren vroeg aan het vertrek gesignaleerd en was Theo en Gerard vorige week ook al vroeg aanwezig in Wouwse Plantage. Daar werden trouwens meer dan 1100 deelnemers ingeschreven!

Zaterdag 30 oktober was het weer en de opkomst goed. Zo'n 16 leden verkenden het definitieve parcours van komende zondag. Het was een nuttige verkenning waarbij hier en daar nog wat puntjes op de i's gezet konden worden.

Zondag 31 oktober mocht de veldrit van Horendonk zich verheugen in de komst van 1860 deelnemers. Mooi rustig herfstweer, een prachtige opkomst en een prachtig parcours maakten het tot een groot succes. Van AKN waren 18 leden deze ochtend onderweg. Om 8 uur vertrok een achttal op de fiets naar Horendonk. Na inschrijving werd door John en Willy rechtsaf voor de 20 km gekozen. De overigen, versterkt met Kees Ruyten, Toine van Oers en Louis Mouws namen de 40 km lange tocht. Leuk was ook dat de organisatie een speciaal jeugdparcours van 12 km in de route opgenomen had. Opvallend veel ouders reden met hun kinderen mee. Onderweg was er natuurlijk weer van alles te beleven. Zo werd Cees van Dongen even bijna de sloot ingereden, kreeg Alfons enkele malen te maken met een plotse obstructie (gevolgd door tergend langzaam omvallen omdat de schoenen niet snel genoeg los gingen) en had Kees Ruyten last van een loszittend zadel. Leo die wat eerder vertrokken was werd onderweg weer opgepikt. Ook Kees Willemse was weer rustig aan aan het proberen, dus die kunnen we de komende tijd gelukkig weer verwachten. Met Henk Verschuren en Ben Wesseling op kop werd in de slotfase het tempo nog even flink opgetrokken, zodat zij samen met Alfons als eersten arriveerden. Gerard Loontjes was toen zijn fiets al op de auto aan het zetten. Hij was dus wel erg vroeg vertrokken. Bij de terugkeer naar Roosendaal stuitten we op Frans van Geloven, die met een zeker drietal uit Oudenbosch het parcours had afgelegd. Bij Huis ten Halve werd daarna nog het clubblad uitgedeeld en kon de drijfnatte kleding een beetje drogen.

Ook op de weg was de animo groot. Groep 1 en 2 reden 55 km met Tonnie. Zij brachten met zijn veertienen (12 leden en 2 niet-leden) een bezoek aan de Kreekraksluizen bij Rilland. Keurig "en groupe" kwamen zij om half 12 bij Huis ten Halve aan.