verslag van het clubweekend naar Cuijk:

Vrijdag 2 september dag 1 Roosendaal Cuijk 148 km.

Na de afmelding van Ad van Haperen, die vlak voor het clubweekend positief testte op Corona,  stonden er nog 23 leden aan de start. Om 08:30 uur werd er verzameld en tijdens de koffie heette de voorzitter iedereen welkom. Een speciaal woord van welkom was er voor de 3 dames die het toch weer maar aandurfden om met 20 man 3 dagen op stap te gaan. Jos Vos bemande samen met Willem Edam de bus deze dag. Toine van Oers, onze fotograaf van dienst, maakte meteen al wat foto’s.
Groep A met navigator Cees Mathijssen vertrok om 09:00 uur als eerste groep. Groep B had als navigator Toon Jansen. Het eerste stuk van de route ging over bekend terrein. Via Zegge en Oudenbosch over de Lamgatse Brug langs Zevenbergen en langs Langeweg over het fietspad naar Made en zo binnendoor naar Geertruidenberg. Na Waspik werd er langs de Maas gereden. De oostenwind was hier goed te voelen. Wim Schot voelde zich hier niet lekker, er werd voor hem gestopt. Ilse, Theo en Cees bleven bij hem. De rest van de bende reed door naar de rust. Na 10 min. ging het wel weer met Wim en zijn ze op het gemak naar de rust gefietst. Er waren nu 78 km afgelegd.

De rust was bij ‘t Veerhuis in Bokhoven met pracht uitzicht op de Maas.

De broodjes stonden hier al klaar.

Op het zonovergoten terras was het goed toeven.

Om 13:15 uur kon er weer vertrokken voor het 2e gedeelte van de dag. Wim Schot koos ervoor om in de bus plaats te nemen. Voor de meeste deelnemers was het nu een mooi onbekend stuk fietsen. Via Lith en de buitenrand van Oss naar Heesch, Schaijk en Reek.

Hier was het fietspad over de Maas afgesloten, maar bij Grave was er wel een pendeldienst. Fietsen op de kar en de leden in de bus naar de overkant. Aan de overkant bij Nederasselt werd bij vriendelijke mensen de bidons nog extra gevuld, want met veel wind en bijna 30 graden was het toch dorstig weer. Via Overasselt werd bij Heumen nogmaals de Maas overgestoken.

Na 148 km werd om  16:30 uur bij Cuijk het hotel bereikt.

Na de check-in kon er gerust worden, of een biertje gedronken worden. Het diner was voorzien om 19:00 uur. Er was gekozen voor een keuzemenu. Dit bleek een uitstekende keuze: er was keuze genoeg en het eten was voortreffelijk. Toon Jansen vertrok na het eten nog voor een korte wandeling. De meeste leden kozen er voor om op het terras of binnen nog wat te drinken. Om 23.50 uur vond iedereen het wel genoeg, Terugkijkend op een mooie fietsdag kon de voorzitter met een gerust hart gaan slapen.

Zaterdag 3 september Dag 2 Cuijk – Posbank – Cuijk 135 km

Het ontbijt stond gereed vanaf 07:00 uur. De meesten gingen tussen 07:30 en 08:00 uur aan tafel. Het was een zeer goed verzorgd en uitgebreid ontbijt.
Om 09:00 uur kon er gestart worden voor onze 2e fietsdag. De zon was weer volop aanwezig, maar ook de tegenwind was weer van de partij. Willem Edam fietste ook mee deze dag. En Wim Schot was weer voldoende hersteld. Er werd ook deze dag in 2 groepen gefietst. Eerst naar Gemaal Sluisgraaf. Hier werd voor de eerste keer deze dag de Maas overgestoken. Via Heumen werd er een mooi stuk langs het Maas-Waalkanaal gefietst. Christ Schepers verloor op de dijk zijn bidon, maar waarschijnlijk was hij van de dijk afgerold want hij heeft hem niet terug kunnen vinden. Bij Nijmegen werd het kanaal overgestoken om even later de Waal over te steken. Na Ressen werd bij Arnhem de Nederrijn overgestoken. De lage waterstand was hier goed te zien. Hele stukken stonden droog. De IJssel werd bij Nieuwgraaf nogmaals overgestoken. Bij Doesburg moest de Oude IJssel overgestoken worden. Bij Rheden was aan voet van de Posbank de rust bij Houtplaats. Hier waren we om 12:10 uur en stond de lunch gereed, en kon er buiten of binnen gegeten worden.

Na de lunch werd er om 13:20 uur in één groep vertrokken en kon iedereen op eigen tempo de Posbank oprijden. Afgesproken was dat er boven gewacht zou worden. Tijdens de klim schakelde Jacques van Benthem verkeerd. Tijdens het opnieuw opstappen kwam hij ten val op zijn linkerheup. Verder fietsen was voor hem niet meer mogelijk. Jos heeft hem met de bus opgehaald. Boven werd er nog een groepsfoto gemaakt.

Nu volgde een mooi stuk over de Posbank. De Posbank lag er ook droog bij.

Door een navigatieprobleem werd er door groep A nog een extra lus van 7 km gemaakt. Na enig gezoek kwamen we uiteindelijk in RoZendaal.  Om dan weer bij Arnhem de Nederrijn over te steken. In Arnhem zelf haalde groep A groep B nog in. Dit was niet vanwege de hoge snelheid: Groep B zat gewoon op het terras een ijsje te eten. Na Arnhem hield groep A dan weer een plaspauze. Toevallig bij een benzinestation; een mooie gelegenheid om de bidons te vullen.

Bij Nijmegen werd via de Waalbrug de Waal overgestoken, om kort voor Cuijk nog een keer de Maas over te steken. 15 Kilometer voor het einde reed Jacques van Holten nog lek. Robert peuterde met een mes een doorn uit zijn buitenband.

Om 17:20 uur was de laatste groep weer in het hotel. Met 28 graden, heel de dag zon, en toch veel tegenwind, was het voor sommigen een zware maar mooie dag geweest.


Het avondeten werd iets later begonnen, want Rian had bij aankomst dorst en na het drinken moest zij zich nog uitgebreid verzorgen. Om 19:10 uur gingen we aan tafel. De keuze was nog uitgebreider dan de dag ervoor. We hadden de keuze uit liefst 7 voor- 10 hoofd- en 5 nagerechten. Jacques v. Benthem kon nu bijna niet meer lopen. Arnold offerde zich gelijk op als mantelzorger en reed hem met de rolstoel overal naar toe. Het eten smaakte weer uitstekend. Om 23:45 uur liep voorzitter Cees, samen met schoondochter Ilse als laatste naar de kamers.

Zondag 4 september dag 3 Cuijk – Roosendaal 145 km.

Het ontbijt was weer uitstekend. Arnold had het er maar druk mee om Jacques met de rolstoel te rijden. Jacques werd door zijn vrouw bij het hotel opgehaald. Willem Edam koos ervoor om met Jos de bus te rijden. Er stapten dus 20 leden op de fiets.
Bij het halen van zijn fiets stond Jacques van Holten met een lege band. Hij werd gewaarschuwd door de voorzitter als we door hem te laat zouden vertrekken het mee zou tellen voor het klassement. Hij dacht het om 2 minuten voor 9 mooi voor elkaar te hebben. Helaas moest de binnenband  er weer uit, omdat het ventiel te kort was. Hiermee werd zijn 2e lekke band van het weekend genoteerd. Om 09:10 uur vertrok Groep A als eerste groep voor de terugreis naar Roosendaal.
De rit ging door een heel mooi stuk van Brabant. Via Beers naar Volkel. Na 11 km reed groep B, met toestemming van toerleider Theo, groep A al voorbij. Bij sommigen hadden de afgelopen dagen toch wat sporen nagelaten. Via bos en heide werd nu rond ‘s-Hertogenbosch gereden. De laatste 10 km werd er over een hobbelig fietspad langs het Drongels Kanaal gefietst. De rust was voorzien bij Duinrand in Drunen op de duintjes. Daar was het ook vanwege het mooie weer druk op het terras. Om 13:30 uur kon er weer gestart worden voor de laatste etappe van 74 km. Groep B vertrok deze keer als eerste groep. Het eerste stuk ging over de Loonse en Drunense Duinen. Bij de Moer werden de plaatsen al weer wat herkenbaar. De Coca Cola-fabriek lag er aanlokkelijk bij. Na een stuk aan de buitenrand van Tilburg, volgde er een mooi stuk langs het Wilhelminakanaal. Via Rijen, Molenschot, Ulvenhout en het Mastbos ging het naar Effen, dat gelijk omgedoopt werd in (L)effe(N). Rian kwam hier koprijders Cees, Ilse, Jörgen en Christ Schepers nog assisteren. Want omdat de wind gedraaid was naar zuidwest stond deze weer heel de dag tegen. Via het bekende stuk langs de Rith en Pannenhoef naar Rucphen werd de rit uitgereden. Kort voor Rucphen werd er nog gestopt om in de band van Jacques v. Holten een beetje lucht bij te pompen. Hij had bij het vertrek vergeten zijn ventiel dicht te draaien. Omdat de band er deze keer niet af geweest is, werd hij deze keer niet meegeteld voor het klassement. Om 16:50 uur was groep A als laatste weer binnen. Arnold had nog contact met Jacques; die had na controle in het ziekenhuis geruststellend nieuws: niets gebroken, maar alleen een kneuzing en zere spieren.
De voorzitter bedankte alle deelnemers, voorrijders, buschauffeurs, en medeorganisator Toon voor hun bijdrage aan een geslaagd clubweekend en Toine van Oers voor het maken van de foto’s. Er kon nog wat gedronken worden en er werden ook nog bitterballen geserveerd. Daarna was het echt tijd om weer huiswaarts te gaan.
In totaal werden er op 3 dagen 421 km afgelegd, met veel zon, bijna altijd tegenwind, en geen druppel regen! Totaal fietsten we gezamenlijk iets meer dan 9.000 km.
 

Waar we volgend jaar naar toe gaan??  Heb je een leuke suggestie laat het even aan Toon of Cees weten.

Aan het clubweekend namen deel:

 1. Cees Mathijssen
 2. Arnold v.d. Maat
 3. Ilse Mathijssen
 4. Jörgen Mathijssen
 5. Jan Bakker
 6. Toon Jansen
 7. Toine van Oers
 8. Theo Jukes
 1. Jacques van Benthem
 2. Henk Kuijpers
 3. Rian Luyckx
 4. Toon van den Broek
 5. Christ Schepers
 6. Frans Sep
 7. Jacques van Holten
 8. Will Creemers
 1. Wim Schot
 2. Robert Buyle
 3. Pierre van Zinnen
 4. Jos Vos
 5. Brian van Eekelen
 6. Willem Edam
 7. Adrien Lambregts

 

Klik HIER voor alle foto's van het clubweekend.

Clubweekend

Vrijdag 2 september

Clubweekend

Zaterdag 3 september

 

Clubweekend

Zondag 4 september