CLUBWEEKEND CUYK 2010

en dan kun je uiteindelijk gaan terugblikken op het clubweekend van dit jaar!

Om te beginnen kunnen we in ieder geval stellen dat we dit clubweekend de wind mee hadden. Met de regen hebben we meestal niet zo veel geluk, maar het is toch wel bijzonder dat we twee jaar achter elkaar verwend worden met een sterke zuidwestenwind op de eerste dag en dat de derde dag de wind krachtig uit het noordoosten ons weer naar Roosendaal terug blaast. En ja die regen; uiteindelijk viel het allemaal nog best wel mee. De eerste etappe miezerde het een klein beetje, de tweede etappe iets meer en de derde etappe was het weer droog, zodat we weer bijna opgedroogd in Cuyk aan kwamen. De tweede dag begon het pas te regenen toen we terug bij het hotel van de fiets stapten. De derde dag regende het de eerste etappe, de tweede etappe hield het al snel op en de derde etappe reden we meteen vanaf het vertrek een half uurtje in de stromende regen, waarna het ook langzaam droger werd. Het kan erger, toch ?

Bij regen horen traditiegetrouw natuurlijk ook lekke banden. De eerste dag reden Josse Zentveld, Jacques van Benthem, Pierre van Zinnen, Arnold v.d. Maat, Toon v.d. Broek, Toon Verstraten en Jan Buijk lek. De tweede dag waren Jacques v.d. Heijden, Josse Zentveld en Toine v. Oers de gelukkigen, ondanks dat het de hele dag droog was. De derde dag haalden Pierre van Zinnen (2 x), Arnold v.d. Maat (2 x), Pierre Lasaroms, Christ Couwenbergs en Tjebbe Smulders hun punten weer binnen voor het lekkebanden-klassement. Gelukkig was het steeds een kwestie van snel een wiel wisselen door Anton en Leo, waarna in de volgende rust de binnenband vervangen kon worden. Alleen de laatste lekke band in Zegge waren alle wielen op en moest er iets langer gewacht worden.

De eerste dag zou Jacques v.d. H. bij de Overasebaan bij ons aansluiten en Arnold van Tilburg was na een Indiase ziekte nog niet fit genoeg om 160 km te fietsen, zodat die met zijn eigen auto naar Cuyk zou komen. Toch vertrokken we met 37 leden in Roosendaal op de fiets, want Jan Bakker en Frans van Geloven reden gezellig de eerste etappe met ons mee. Net voor De Moer verloor Tjebbe een glas uit zijn sportbril. Hij reed nog terug om het op te rapen, maar dat was niet meer nodig, want Thijs was er precies overheen gereden. Net zoals veel van onze banden kwam ook deze slechts van de Aldi, dus treurde Tjebbe niet zo lang. Wie ook niet treurden waren Jan en Frans, want in De Moer werd Jacques v.d. H. alsnog afgeleverd door zijn José. Zij wilde Jan en Frans wel in de auto mee terug nemen, nu het begon te regenen.
Na de koffie en het gebak konden we de regen in om op weg te gaan naar de Koksehoeve in Gemert. Bekend van vorige clubweekenden en altijd goed van eten. Ons zullen ze ondertussen ook wel kennen, want we komen nogal eens nat binnen. Ook deze keer mochten er hier en daar plastic tasjes op de stoelen voordat de Brabantse koffietafel genuttigd kon worden. De laatste etappe was slechts 30 km lang en viel alleen op doordat de groep even ongemerkt zowel voorzitter, penningmeester als toerleider kwijt was na Boekel. Om 17:00 uur konden we de fietsen in het fietsenhok van hotel V.d. Valk in Cuyk plaatsen en aan de meegebrachte Huis ten Halve-sloten vastleggen.

Bij de receptie werden we verwelkomd met een Oranjebitter, dat genuttigd kon worden in de diepe fauteuils bij de receptie. Toine verdronk er in en zelfs Jan Buijk kwam er ook alleen maar met zijn kruintje bovenuit. Ook konden we meteen onze keus voor het avondeten bekend maken. Daarna konden de prachtige kamers opgezocht worden en kon er gedoucht worden. Hier en daar werden bedden extra ver uit elkaar geschoven en Arnold v.d. Maat had zelfs de luxe van een kamer alleen, al snurkt hij echt niet zo heel hard...

Daarna bleek het even erg moeilijk om een handig betaalsysteem af te spreken. Eerst op kamernummer (waarop prompt een aantal leden erg belangstellend informeerde naar het kamernummer van hun tafelgenoten), toen weer niet, toen apart afrekenen in bar en restaurant, het schoot niet echt op. Ook aan tafel liep het niet helemaal soepel, want niet iedereen wist nog precies welk voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht hij besteld had... Het moet wel gezegd worden dat het overheerlijk was, toen iedereen uiteindelijk zijn gerecht gekregen had. Al met al gingen we uiteindelijk pas erg laat van tafel en schoot de avondwandeling er bij in, een unicum bij onze clubuitstappen volgens mij. Maar gelukkig ging het feest in de bar wel gewoon door. Tot 1 uur deze keer, want dat was de sluitingstijd. Pierre en zijn vaste ploeg van afsluiters lagen dus dit jaar al voor half 2 op bed. Om 4 uur ging in de kamer van Arnold v. T. alweer de timer van zijn telefoon. Niet dat hij er zo vroeg uit wilde komen, maar die stond nog op Indiase tijd!

De volgende dag konden we uitslapen, want we vertrokken pas om half 10 naar het Liberty-park. Met een geweldig ontbijt achter de kiezen en een geweldig lunchpakket in de auto vertrokken we voor de 30 km naar Overloon. Daar kregen we een lekker kopje koffie en konden we kiezen uit 4 soorten vlaai. Daarna gingen we met generaal Patton voorop weer naar onze fietsen om daar onze lunchpakketten lekker in het zonnetje op te eten.
Tegen enen gingen we terug naar het museum voor een rondleiding met gids en een bezichtiging van de geweldige hoeveelheid rollend, vliegend en varend materieel en bijbehorende geschut wat in de vorige eeuw in de strijd gebruikt is. De gids gaf een adequaat en genuanceerd verslag van de opkomst van het nationaalsocialisme en de situatie in ons land voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend!

's Avonds was het betaalsysteem wel prima georganiseerd, door iedereen een eigen consumptiekaart te verstrekken. Iedereen genoot weer van het eten en Rob nog een beetje extra van de wijnkaart. Deze keer werd er wel gewandeld en wel naar het centrum van Cuyk, een wandeltocht van zo'n 4 kilometer. Toch gingen nog 7 leden vrolijk op stap. Wim M., Jacques v.d. H., Cees v. S., Arnold v. T., Henk V. , Toon F. en ik kwamen terecht bij "Goei Volk" en genoten daar van het bier en de bijbehorende nootjes. Met nog 4 kilometer terug voor de boeg moest om 12 uur het bivak opgebroken worden om nog op tijd terug in het hotel te zijn. Voor 1 uur moest immers ook nog afgerekend worden. Dat lukte keurig en we werden daar verwelkomd door onze voorzitter, samen met Cees M. en Jacques v. B. die hem trouw gezelschap hadden gehouden. Na een laatste drankje lagen we deze keer zelfs om kwart over 1 in bed! Ben werd nog even de stuipen op het lijf gejaagd door Cees en Cees, die hem wakker maakten en beweerden dat hij in de verkeerde kamer lag, maar daarna werd het toch echt rustig.

Zondagochtend vertrokken we om 9:00 uur bij ons hotel. Dat vertrek werd nog iets vertraagd, want iemand had de fiets van Jan Buijk terug in het fietsenhok gezet en daarna was het op slot gedraaid en de sleutel naar de receptie gebracht. Cees v. S. verzuchtte daarbij dat er onder ons toch veel mensen waren die dat niet zouden durven... Rob wilde graag vroeg thuis zijn en ging met Arnold met de auto mee naar Roosendaal. Arnold v.d. Maat (bouwer van een Ark voor de fatale datum 21-12-2012, plaatsen zijn nog te reserveren  voor € 100,- per maand), blijkbaar in een vroeger leven ook nog dijkgraaf geweest, fietste in de regen zonder bril en vroeg zich hardop af wie hij bij aankomst in Rossum zou herkennen. In ieder geval herkende hij daar Pierre Lasaroms die zich hardop afvroeg of er bij Huis ten Halve ook een dartclub gevestigd was. Ben, Peter, Toine en Jacques v. B. zaten er niet zo mee dat ze nat waren, want die waren in gedachten al een beetje bij hun fietsweek in Mallorca van de komende week. Toen Theo op zijn fluitje blies en aankondigde dat we om 12 uur weer zouden vertrekken, werd hem gevraagd of hij alleen vertrok. Terwijl ik mijn hete tweede bakje thee snel probeerde op te drinken, droeg Theo mijn tas al naar de auto en buiten gekomen stonden ze al met mijn fiets voor me klaar. De service was dus weer perfect. Van Rossum naar de Koppelpaarden in Dussen bleek geen 47 maar 38 km te zijn, maar de geplande aankomsttijd klopte weer wel precies. Toon Verstraten kon zijn appelgebak niet op en Jan B. bood meteen aan om het even aan Cees v. S. te gaan geven. Die zat echter helemaal vol (wantrouwen waarschijnlijk), zodat Jan uit arren moede maar zelf dat tweede gebakje op at. Dim bedankte daarna alle deelnemers en voorrijders voor een zonder wanklank verlopen clubweekend. Gerard bedankte Anton en Leo voor hun inzet en overhandigde namens alle deelnemers een envelop met € 175,-, waarop iedereen spontaan "Lang-zal-ie-leven" inzette. Wim Hoogendam bedankte tenslotte Dim, Willy en het bestuur voor de perfecte organisatie. Nadat Jan Withagen nieuwe remblokjes had laten monteren door Anton konden we in de stromende regen vertrekken voor de laatste etappe. In Zevenbergen namen Josse en Henk afscheid van de groep en hoe dichter we bij Huis ten Halve we kwamen hoe meer mensen snel naar huis afbogen om te douchen, om te kleden en dan bij Huis ten Halve de tassen op te halen. Daar stond het thuisfront ons al op te wachten en een enkeling kon daar heel romantisch naar huis bellen met de mededeling "Ik ben er, je kunt mijn tas komen halen.."

Aan het clubweekend 2010 werd deelgenomen door 37 leden:

  • Anton Mali en Leo Notenboom (bagagevervoer en reparaties onderweg)

  • Dim van Krimpen en Willy van Toren (organisatie)

  • Theo Jukes (leiding routes en voorrijders)

  • Cees Mathijssen, Cees van Sluijs, Wim Mouws en Alfons Govers (voorrijders)

  • Tjebbe Smulders

  • Wim Hoogendam

  • Pierre Lasaroms

  • Christ de Rooy

  • Josse Zentveld

  • Henk Ulehake

  • Toine van Oers

  • Jan Buijk

  • Ben Wesseling

  • Jacques v.d. Heijden

  • Gerard Loontjens

  • Rob Smits

  • Cees Schijven

  • Toon Verstraten

  • Jan Withagen

  • Peter Schoonen

  • Christ Couwenbergs

  • Thijs de Baat

  • Toon Feijns

  • Pierre van Zinnen

  • Henk Verschuren

  • Jacques van Benthem

  • Toon v.d. Broek

  • John van Houten

  • Toon Janssen

  • Arnold van Tilburg

  • Arnold v.d. Maat

  • Jos Dierks