CLUBWEEKEND PUTTEN 2017

Om 9 uur vertrokken 18 leden op de fiets en 7 leden met de auto voor het clubweekend naar Putten. Toine Martens kon helaas niet mee vanwege oogproblemen en Rob Smits besloot om toch maar met de eigen auto te rijden. Wim begon deze keer het clubweekend met een dankwoordje aan Willy en Dim die er weer in geslaagd waren een leuke bestemming te vinden binnen het budget, Henk die heel wat uurtjes in de routes had gestopt en de voorrijders Toon, Theo, Cees en Cees die de routes verkend hadden. Tijdens dit clubweekend ging Alfons mee op kop, waar om de vijf kilometer gerouleerd werd, was Toon v.d. Broek laatste man en had Theo de regie over de voorrijders.

De eerste druppels vielen al meteen bij het buiten komen bij Huis ten Halve, maar echt regenen ging het pas vanaf de tweede plaspauze bij De Napoleon. De meeste leden deden hun regenjasje aan, maar enkelen vertrouwden er toch op dat de bui niet lang zou duren. Zij kregen gelijk, want binnen een half uurtje was het alweer droog en zodoende kon er toch genoten worden van de mooie dijk van Dussen richting Gorinchem. In Arkel reed Toon Jansen lek en omdat er teveel boten over het Merwedekanaal (van Gorinchem naar Veendam, volgens Arnold) bleven komen besloot toerleider Theo om langs de andere kant van het kanaal naar Meerkerk te rijden. Daar stonden de thee, koffie en appelgebak al klaar voor 20 personen, zodat er 2 appelgebak extra verdeeld kon worden.

regenjasjes aan bij De Napoleon

appelgebak bij AC Meerkerk

Om 13.00 uur kon de tweede etappe starten, met helaas voor Toon weer een lekke band. Deze keer in Schoonrewoerd. De pont over de Lek werd daardoor net gemist, maar dat kostte amper 10 minuten. De Lek werd daarna gevolgd. In Wijk bij Duurstede eindigde het fietspad vrij abrupt en daardoor kwamen Ad en Wim Schot in de knel, waarop ze in innige verstrengeling op de grond belandden. Gelukkig zonder veel erg. Op de Amerongse Berg reed Toine vooruit, maar vergat af te slaan bij Het Osje, waar de tweede rust was. Hoewel er appelgebak besteld mocht worden, was daar weinig animo voor, want ieder zat nog vol van de grote stukken bij AC Meerkerk.

Op de pont over de Lek

valpartijtje bij Wijk bij Duurstede

Diverse leden meenden daarop Willy te zien passeren en die bevestigde dat ’s avonds ook, want volgens eigen zeggen was hij daar al een half uur de Amerongse Berg op en neer aan het rijden… In werkelijkheid waren de 7, na in het hotel koffie gedronken en alle bagage uit de bus binnen gezet te hebben, een mooi rondje gaan rijden via Nieuw-Milligen en Hoog Soeren door Apeldoorn naar vliegveld Teuge, om daar koffie te drinken. Geluncht werd onderweg bij Pannenkoekenhuis Berg en Dal. Na de koffie ging het langs de ring rond Apeldoorn langs de Amersfoortseweg via de kortste weg terug naar het hotel. Om half vijf waren ze daar weer terug, met 67 km op de teller, zodat ze de overige leden konden opvangen die om kwart over 5 aankwamen.  Die hadden in de laatste kilometers voor het hotel nog een kleine Strade Bianchi voor de wielen gekregen, maar waren daar vlotjes doorheen gekomen.

Na een lekkere douche werd aan de bar kennis gemaakt met Ramses en Mariëlle die keurig voor de hapjes en de drankjes zorgden totdat het tijd was om aan tafel te gaan. Een ham-crčmesoep met echte ham, varkenshaasje met frites en tiramisu toe ging er natuurlijk wel in. Rob Smits trakteerde de leden omdat hij 71 was geworden en benadrukte dat hij de sfeer bij AKN zo geweldig vond. Na de maaltijd was de animo om te wandelen niet zo groot, maar een viertal leden waagde zich er toch aan. Een voor een zochten de leden daarna in de loop van de avond hun bed op en nog voor twaalf uur lag iedereen onder de wol.

De volgende ochtend stond om half acht het ontbijt klaar; geen lopend buffet volgens Wim, want we moesten er zelf langs lopen en het buffet stond stil… Iedereen kon ook een lunchpakket maken. Voor deze dag stond een bezoek aan het Aviodrome op het programma. Een ritje van 46 km heen over Nijkerk naar Flevoland. Henk, Frans, Alfons en Cees v. Sluijs reden deze keer voor. Op de Appelvinkweg reed Toon Jansen weer lek en deze keer werd uiteindelijk toch het euvel ontdekt: een scheurtje in zijn buitenband. Met een nieuwe buitenband van Wim Mouws kon hij weer verder. Een paar kilometer voor het Aviodrome ging het flink mis, toen de groep inschoof voor een tegemoetkomende auto en Frans bij het invoegen tegen het voorwiel van Cees Mathijssen, die achter hem reed, kwam. Die viel en Wim Schot buitelde over hem heen. Wim had last van zijn rug en Cees had een kapotte knie en voelde de val ook nog op diverse andere plekken. Zijn voorwiel was ook helemaal kapot, dus werden Willy en Wim gebeld, die met de bus de twee pechvogels ophaalden. Het zorgde wel een beetje voor een domper deze dag.

Derde lekke band voor Toon Jansen

Beekhuizerzand

Bij het Aviodrome werden we vriendelijk ontvangen, met koffie en appeltaart met slagroom. Om twaalf uur kon iedereen op eigen gelegenheid door het park, waarbij ongeveer de helft ervoor koos om met een gids mee te gaan. Die vertelde boeiend o.a. over de buiten opgestelde DC 4, Mig, Boeing 747 en enkele vliegtuigen die gefigureerd hadden in films zoals James Bond. Diverse leden bezochten ook de 4-D film, waarin ze te maken kregen met tegenwind en een buitje regen. De regenjasjes zaten echter nog op de fiets!

Om twee uur was het weer tijd voor vertrek. Daarbij moest even geďmproviseerd worden, om Wim Schot en Cees ook weer bij het hotel te krijgen. Wim Hoogendam en Frans reden daarom met de bus naar het hotel, waarop Frans met de auto terug reed om de twee pechvogels en Willy op te halen. Wim Hoogendam ging met de racefiets de groep daarna weer tegemoet. Die kwam hij bij Leuvenum tegen. Mooi slingerend door Flevoland naar Harderwijk en door het mooie pas opnieuw aangepaste stuifzandgebied van het Beekhuizerzand (waar de temperatuur meteen enkele graden warmer was in het zonnetje) hadden zij er toen al een leuke tocht opzitten. Al werd er maar een dikke 90 km gereden, toch was Christ Couwenbergs blij dat hij terug bij het hotel was. En hij was niet de enige die de vermoeidheid van de vorige dag en het rondslenteren in het museum voelde…

De vorige avond had niemand aangegeven allergisch te zijn voor vis en zodoende genoot iedereen bij het diner van een heerlijke wrap vooraf en gebakken roodbaars met aardappelkroketjes en boontjes bij het hoofdgerecht en ijs toe. Rob, Gerard en Wim Schot plakten er nog een saunaatje in het hotel aan vast en Frans en Willem maakten samen nog een avondwandeling. De anderen gingen gezellig in de bar aan de koffie en zo. Bij het haardvuur was het zo warm dat sommigen daar bijna in slaap vielen en aan de leestafel werd zo druk gekletst dat er weinig gelegenheid was om te lezen. Deze keer konden Henk en Alfons om vijf over twaalf elkaar als laatsten welterusten zeggen.

De volgende ochtend was het tijd om te pakken en de verzamelde streepjes op de consumptiekaart om te zetten in een bedrag in Euro’s. Met het wegvallen van Cees en Wim bleven er nu nog 16 leden over voor de terugtocht op de fiets, alhoewel Theo toch nog een aantal keer op 17 uit kwam, want “19-2 = 17” en daar had hij natuurlijk wel gelijk in! Rob had ook graag mee terug gefietst, maar niemand durfde in zijn nieuwe zelfsturende Tesla-bolide naar Roosendaal te rijden. Zeker niet toen ze gezien hadden dat er zowel voor- als achterin geen motor zat…

Cees Mathijssen maakte een wandeling en de overige 7 reden met voorzitter Wim een mooie tocht door de Veluwe. Ze reden deze keer in zuidelijke richting langs Kootwijkerbroek en Harskamp naar Otterlo, waarbij het idee was om door Nationaal Park De Hoge Veluwe te rijden. Daarvoor moest echter € 9,30 per persoon betaald worden, zodat er toch maar omheen gereden werd. In Hoenderloo werd bij herberg De Boer’nkinkel lekker koffie met appeltaart genuttigd en op het gemakje ging het daarna langs Radio Kootwijk en Kootwijk met uiteindelijk 60 km op de teller terug naar het hotel, waar nog gelegenheid was om te douchen voordat ze met de bus en de auto’s terug reden naar Roosendaal. Daar kwamen ze tegen de klok van drieën weer aan.

Eric nam bij de voorrijders de taak van Cees Mathijssen over en bij een matige zijwind reden ze de eerste etappe over de Amerongse Berg naar Wijk bij Duurstede. Op de Amerongse Berg dacht Wim Mouws de hele tijd dat Arnold achter hem reed, maar die bleek bergop hetzelfde te hijgen als Gerard. Bij De Veldpoort werd gerust, maar daar was het al aardig druk en met 16 AKN-ers erbij die allemaal koffie en gebak moesten was het voor de bediening (1 serveerstertje) flink aanpoten. Ze bleef er echter rustig onder. Er kwam uiteindelijk een appelgebak teveel (geen probleem voor Cees en Alfons) en een thee en het kostte allemaal wat meer tijd, maar niemand maakte zich daar druk over.

Pont over de Waal

Terug bij Huis ten Halve

Een kwartiertje later dan gepland vertrokken ze voor de tweede etappe naar Dussen. De wind was ondertussen flink aangewakkerd tot windkracht 5 á 6 uit het zuidoosten. Dat was erg gunstig op de Lekdijk, maar iets minder op het stuk tussen de twee ponten over de Lek en de Waal. Bij De Koppelpaarden kwam naast de koffie onverwacht ook weer appeltaart op tafel; erg lekker, maar de meesten waren toch bang dat ze bij aankomst bij Huis ten Halve ook nog zelfgebakken appeltaart van Jan en Marian zouden moeten eten. Die hadden daar gelukkig rekening mee gehouden en bij aankomst om kwart over 5 kregen alle deelnemers alleen een heerlijk goedkope consumptie namens de club aangeboden. Bij het horen van de consumptieprijzen in het hotel snapte Marian ook waarom ze nog steeds niet rijk waren geworden! Voorzitter Wim bedankte nogmaals alle deelnemers en de organisatie voor dit fijne clubweekend was al benieuwd naar ideeën voor de bestemming volgend jaar.

Aan dit clubweekend werd deelgenomen door:
Alfons Govers, John van Houten, Jan Mulders, Robert Buyle, Gerard Loontjens, Eric Langelaan, Wim Mouws, Henk Verschuren, Theo Jukes, Wim Schot, Christ Couwenbergs, Toine van Oers, Toon Jansen, Cees van Sluijs, Ad van Haperen, Toon van den Broek, Arnold van der Maat, Cees Mathijssen, Rob Smits, Willy van Toren, Jan Bakker, Wim Hoogendam, Frans Landsbergen, Willem Edam en Ben Wesseling.

 

vrijdag 28 april

vrijdag 28 april

zaterdag 29 april

 

zondag 30 april

zondag 30 april

De foto's van het clubweekend kunt u hier bekijken.