IN MEMORIAM KEES BUIJK

11-02-1941 - 19-01-2021

 

Vrijdag 22 januari 2021 bereikte ons het trieste bericht via Ankie Buijk, dat haar vader Kees Buijk is overleden.
Kees is dinsdagochtend 19 januari overleden aan Corona.

 

Kees was vanaf augustus 2004 lid van onze vereniging. Na zijn val, waardoor hij niet meer kon fietsen, is Kees toch lid gebleven van Audax. Hij bleef de club trouw als donateur, zodat hij toch kon genieten van de spaarzame momenten dat hij met de leden op de jaarlijkse receptie en Algemene Leden Vergadering samen kon zijn.
Kees zou op 11 februari dit jaar, 80 jaar geworden zijn.
Ankie, de dochter van Kees, is ook gelijk met haar vader lid geworden van onze vereniging. Echter maar tot en met 2009.
Het bijzondere van Kees was dat hij, zeker in het voorjaar, altijd op zijn mountainbike reed. Een tocht minder dan 100 km, daar kwam hij zijn bed niet voor uit. Dat was ook het motto van zijn dochter. De ritten door de polders van Tholen, indertijd nog met Louis Mouws, waren zijn favorieten. Lekker door de modderen klei; vandaar zijn mountainbike met dikke banden.

De familie meldde over zijn betrokkenheid bij onze club:
Kees was iemand die altijd met heel veel plezier naar Audax ging. Hij had altijd veel mooie verhalen te vertellen over de lol en gein die jullie met elkaar hadden. Na zijn val, waardoor hij niet meer kon fietsen bleef hij wel graag nog betrokken bij Audax en met jullie in contact. Toen hij in het revalidatiecentrum lag kreeg hij regelmatig kaartjes van clubleden en dat waardeerde hij enorm. De laatste jaren van zijn leven was hij stillid, waardoor hij wel bij de ALV en nieuwjaarsborrel aanwezig mocht zijn. Hij vertelde hier altijd in geuren en kleuren over. Hij keek er ook altijd naar uit om iedereen weer te zien.