Verslag Veldrit 2015

Zaterdag 31 oktober konden de uitpijlers van de veldrit genieten van een heuse "Indian summer", met een heerlijk zonnetje en temperaturen van bijna 20 graden. Zo'n prachtige herfstdag in de herfstvakantie lokt natuurlijk veel wandelaars naar de bossen, maar de volgende dag bleken de meeste van de opgehangen routepijlen nog keurig op hun plaats te hangen.

Zondag 1 november lag het hele land 's morgens onder een deken van mist, maar niet Roosendaal en omgeving, waar de zon al vroeg uitbundig stond te schijnen. Vanaf 7 uur waren alle AKN-medewerkers present bij het clubhuis café-zalen Huis ten Halve. Na een lekker bakje koffie kon iedereen op weg om zijn of haar taak deze ochtend te gaan vervullen. Het spits werd voor het derde jaar op rij weer afgebeten om half 8 door dezelfde deelnemer, die hiernaast natuurlijk weer een ereplekje krijgt.

Zoals altijd lag de piek weer rond de klok van 9 uur en bij sluiting van de inschrijving konden we een totaal aantal deelnemers van 920 noteren. Een opkomst waar we erg tevreden over zijn.

Gelukkig waren er weinig problemen onderweg bij deze tocht. Helaas reed 1 deelnemer zijn voorwiel al na 5 km kapot en kwam een andere deelnemer ongelukkig in botsing met zijn clubgenoot waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Beide deelnemers werden door onze hulptroepen naar respectievelijk de start en het ziekenhuis gebracht.

Na afloop van de AKN-Veldtoertocht is een van de deelnemers bij terugkomst op het parkeerterrein (wei) zijn GSM verloren. (Hij heeft er nog mee gebeld op de wei !) Hij is teruggegaan maar heeft ter plekke niets meer kunnen vinden.
Wil de eerlijke vinder zich a.u.b. melden bij pierrevanzinnen@ziggo.nl
Bij voorbaat dank.
 

 

 

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor  onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 6 november 2016 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: