Verslag Veldrit 2012

Zaterdag 3 november werd door de organisatie de route van zondag helemaal uitgepijld. Hebben we andere jaren wel eens te maken met het feit dat een aantal van die pijlen de volgende dag verdwenen zijn, dit jaar was daarop geen uitzondering. Maar deze keer kon de dader op heterdaad betrapt worden:

 

Het aantal betalende deelnemers aan onze veldrit was dit jaar met 996 wat lager dan de afgelopen jaren. Gelet op het aanhoudende slechte weer eerder in de week en de voorspellingen van veel regen en wind deze dag geen slechte score. Zoals zo vaak hadden de thuisblijvers ook deze keer weer ongelijk, want met een temperatuur die in de loop van de ochtend opliep van 3 tot 10 graden en regendruppels die pas begonnen te vallen toen alle deelnemers weer terug binnen waren, was er geen enkele reden voor een fanatieke veldritrijder om thuis te blijven....

De eerste deelnemers meldden zich dit jaar al rond kwart voor 8:

De organisatie had in het afgelopen jaar met alle grondeigenaren op en rond de Rucphense Heide contact gehad en kon dan ook al lang tevoren melden dat alle vergunningen binnen waren. Zo kon de route opnieuw compleet gewijzigd worden, waarbij we gelukkig in 3 lussen weer hoofdzakelijk door bos en hei konden fietsen. Op die manier konden de deelnemers kiezen voor een afstand van 23 -33 of 43 km. Ook de rustplaats was flink verbeterd ten opzichte van vorige jaren, want deze keer kon er in een schuur gerust worden. En dat is toch een stuk fijner als het nat en / of koud is. Voor alle deelnemers was daar een grote voorraad sportdrank, appels, krentenbollen en bananen beschikbaar. De reparatiedienst bij de rust kon diverse fietsers weer op weg helpen, maar een enkeling moest per auto teruggebracht worden naar Huis ten Halve. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit bleek op de Platte Baan, waar bij een inhaalmanoeuvre 2 deelnemers met elkaar in aanraking en ten val kwamen. Daarbij brak de een zijn heup en de ander zijn pink. Gelukkig was deze plaats goed bereikbaar voor de onmiddellijk gewaarschuwde ambulance.
Aan de finish bij Huis ten Halve werden alle deelnemers uiteindelijk voorzien van erwtensoep, die weer heerlijk smaakte. Sommigen hadden daarna nog vochtgebrek, maar daar kon meteen wat aan gedaan worden !

  • Minder prettig nieuws was er ook nog achteraf voor een van de deelnemers. Zijn MTB, Scott Spark team 29-er, XL frame, kleur wit met zwart, draadloze fietscomputer van het merk Sigma en zwarte bar-ends, zwart zadeltasje en een grijs achterlampje aan de zadelpen. is gestolen. Heeft iemand misschien iets gezien ?????????????

  • En op de parkeerwei bij Huis ten Halve is een van de deelnemers zijn navigatie-apparaat GARMIN 1490 in hoes verloren.

Hebt u informatie hierover dan graag een berichtje aan de voorzitter:

Pierre van Zinnen  (voorzitter)        0165-555341 mailto:pvanzinnen@online.nl

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 3 november 2013 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

N.B.

Opent de pagina niet, ververs dan deze pagina door eerst op F5 te drukken.