Verslag Veldrit 2023

Na een bijzonder natte oktobermaand was het weer ook in de week voorafgaand aan onze veldrit bar en boos, met herfststorm CiarŠn de donderdag ervoor als hoogtepunt. De route werd daarna gecontroleerd, van afgebroken takken ontdaan en op diverse plaatsen werden afwateringsgleuven gegraven of vrijgemaakt om het overtollige water zoveel mogelijk af te voeren.

Nadat op vrijdag al een gedeelte van het traject was uitgepijld, werd op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur de rest van de route voor de veldrit uitgepijld.  Met 8 man werden de pijlen van de veldrit netjes opgehangen.  Het was een koud, nat en vuil karwei dit jaar, omdat het de rest van de dag bleef miezeren en regenen. Een extra compliment voor de uitpijlers is dus wel op zijn plaats.

Het traject was weer in 8 stukken verdeeld en het was voor de uitpijlers dankzij de vele verkenningen van de weken ervoor duidelijk wat er moest gebeuren. Om 15.30 uur hingen alle door Rullens gesponsorde pijlen netjes op hun plaats.

De bananen, krentenbollen, sportdrank  en alle ingrediŽnten voor de erwtensoep kwamen ondertussen ook binnen bij Huis ten Halve, zodat halverwege de middag alles klaar was om van onze 29ste veldtoertocht een succes te maken.

 

Op zondagmorgen kwamen de 57 medewerkers aan bij Huis ten Halve en was het om 7:00 uur weliswaar droog, maar liet buienradar toch diverse buien zien voor de komende uren. Geen aantrekkelijk vooruitzicht bij een temperatuur van een graad of 10 en begrijpelijk dat heel veel mountainbikers dit jaar in behaaglijke warmte thuis de ochtend doorbrachten.

Gelukkig waren er nog genoeg diehards die zich niet laten afschrikken en er vol voor gingen. Zij konden genieten van een uitdagend en hier en daar zwaar parcours met in het zuidelijke stuk van de 43 km een prachtige modderbak en een prachtig stuk Rucphense Heide in herfstkleuren, dat in de 33 en 43 km twee keer genomen werd. Daarbij viel het met de voorspelde regen behoorlijk mee en kan achteraf geconcludeerd worden dat de thuisblijvers misschien toch weer ongelijk hadden!

 Met een heerlijk bakje erwtensoep, krentenbollen en bananen en hier en daar nog een andere consumptie was het na afloop nog tot half 2 gezellig bij Huis ten Halve!

De eerste deelnemers

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Rullens Bike Totaal, Huis ten Halve en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk Manege Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan / krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtoertocht op zondag 3 november 2024 of bij een van onze andere winteractiviteiten.

Hebt u interesse om lid te worden van onze vereniging dan kunt u zonder verdere verplichtingen enkele keren meerijden met een van onze ritten in het zomer- of winterseizoen. Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij onze secretaris: Alfons Govers (secretarisakn@zeelandnet.nl tel. 06-22621024)

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: