Verslag Veldrit 2016

Zaterdag 5 november konden de uitpijlers van de veldrit redelijk droog hun pijlen ophangen.

Zondag 6 november was het "een ander paar mouwen", zoals ze dat dan wel eens zeggen: In de nacht van zaterdag op zondag had het al regelmatig geregend, met af en toe een harde bui tussendoor. Op zondagochtend was om 7 uur al duidelijk dat het in de loop van de dag niet echt zou verbeteren en dat we de eer zouden hebben om de eerste echte moddercross van dit winterseizoen te mogen organiseren.

Maar liefst 547 crossers zagen er de lol en / of de uitdaging wel van in en kwamen naar Huis ten Halve. Zo rond half 12 was het een half uurtje redelijk droog, maar verder werd de regen afgewisseld door stortregen. Het beschermende vloertje dat jaarlijks door de familie Buijk gelegd wordt bij Huis ten Halve deed deze keer dan ook prima dienst!

Om een uur waren alle deelnemers weer binnen. Drie deelnemers werden met materiaalpech in het bos opgepikt door Tonnie Dekkers die ze met de bus van TD Kozijnen weer netjes terug bij de finish afleverde. Bij het opruimen van alle aangebrachte pijlen werd ook nog enkele bijna verdwaalde MTB-ers de weg gewezen door Henk en Cees: er zijn toch altijd weer mensen die het leuk vinden om pijlen weg te halen. Misschien omdat deze mooie nieuwe, door motorrevisiebedrijf AVT (A. Van Tilburg) gesponsorde pijlen nu al een collectors item zijn? Ook al werd de hele tijd in alle zones daarop gecontroleerd, het blijkt toch niet te voorkomen dat er achter je rug om pijlen verdwijnen.

Al kwamen alle deelnemers onder de modder aan bij de finish, toch was iedereen erg positief over deze rit. De lekkere warme erwtensoep was ook aan iedereen goed besteed.

De eerste deelnemers meldden zich al ruim voor 8 uur

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, AVT Motorenrevisie, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 5 november 2017 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: