Verslag Veldrit 2004:

Na een vrij droge periode en slechts een uurtje motregen op de dag tevoren lag het parcours voor de elfde Veldrit van AKN er prachtig bij. Een temperatuur van iets onder de 10C en een lekker zonnetje nodigde extra uit om de fiets uit de schuur te halen en naar Huis ten Halve te komen. Al voor 8 uur kwamen de eerste deelnemers zich melden en van half 9 tot half 10 was er voor degenen die de inschrijving verzorgden geen seconde rust meer. 57 AKN-ers waren ondertussen in touw om de 1080 deelnemers een afwisselend en veilig parcours voor te schotelen. Dat werd op prijs gesteld, want de club kon na afloop weer diverse complimentjes en bedankjes voor de organisatie in ontvangst nemen. 

De bananen en de warme en koude drankjes gingen bij de rust vlot van de hand. Door veel deelnemers werd dankbaar gebruik gemaakt van een van de drie mogelijkheden om onderweg de route te verkorten of een extra lus te rijden. Opvallend was dat er dit jaar een veel grotere deelname van dames was dan in de jaren hiervoor. Een van die dames kwam helaas ongelukkig ten val en moest met waarschijnlijk een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis. Ook een van de mannelijke deelnemers overkwam dit. Verder werd de overige deelnemers gelukkig verder onheil bespaard.In soms zeer hoog tempo of op het dooie gemakje werden de kilometers weggetrapt.
Na afloop smaakte de erwten- en tomatensoep weer prima. Wie zijn fiets niet thuis wilde afspuiten kon dat door onze bekwame spuitploeg laten verzorgen. Het bleef daarna nog lang gezellig in Huis ten Halve...

Audax Klub Nederland bedankt u voor uw deelname en ziet u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 6 november 2005 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken: