Verslag Veldrit 2010

Zondag 7 november meldden de 72 vrijwilligers zich bij Huis ten Halve om 7 uur om hun stukje van de organisatie op zich te nemen. Bij de deur werd eerst Toine van Oers en Cees van Sluijs nog opgewacht om hen te feliciteren met hun respectievelijke 51ste en 61ste verjaardag. Om half 8 kwamen de eerste deelnemers binnen. Om half negen kon er al opgelucht adem gehaald worden aan de inschrijftafel, want toen was het al duidelijk dat we over de belangstelling geen klagen zouden hebben. De grote groepen deelnemers die zich kwamen melden werden vlot naar de inschrijftafel verwezen en konden eigenlijk de hele ochtend meteen inschrijven. Uiteindelijk bleef de teller steken op het mooie aantal van 1301 deelnemers: een record voor onze vereniging.

Was het parcours voor de eersten nog hier en daar wat nat, dit werd door de vele deelnemers al snel weggereden, zodat het verwachte modderballet helemaal uit bleef.

En de eerste deelnemer was ....!

Op de afspuitplaats viel het werk uiteindelijk nog mee.
Het parcours werd door de deelnemers keurig droog gereden!

Gelukkig waren er weinig pechgevallen onderweg, Al waren het er wel wat meer dan vorige jaren. Onze technische dienst noteerde 2 kapotte kettingen, een gebroken stuur, een gebroken zadel en bij een van de deelnemers een gebroken sleutelbeen. Deze pechvogels werden allemaal keurig met de auto terug bij de start afgeleverd. Alle deelnemers konden bij de rust genieten van sportdrank, een krentenbol, appel of banaan. De proef met de fietsenstalling bij de rust, waarbij de deelnemers hun fietsen makkelijk even konden stallen, verliep goed en dit zal dan ook volgend jaar zeker weer een vervolg krijgen. Bij terugkomst kon iedereen nog even gezellig napraten onder het genot van een heerlijke kop soep en evt. nog een drankje om het verloren vocht weer aan te vullen.

Bij binnenkomst van Cees van Sluijs werd nog uit volle borst voor hem gezongen en er werd zelfs hoopvol door Arnold van der Maat aan de bel getrokken, maar dat rondje voor de hele zaak was Cees nog net iets te gortig.

 

Audax Klub Nederland bedankt onze sponsors Supermarkt Plus (Pres. Kennedylaan Roosendaal), TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 6 november 2011 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken: